Alkalmazási terület

Számos területen érzékelhetjük az életet hordozó erők gyengülését, illetve hanyatlását, például a víz vagy a levegő minőségén, az élelmiszerek, a talaj, továbbá általánosságban az ember és a természet vitalitásán. Ezt a folyamatot az emberi tevékenységek, különösen a mezőgazdaság hagyományos fajtája, a környezet nyereségorientált átalakítása vagy akár az elektromágnesességen alapuló technológiák riasztó mértékben felgyorsítják. Az embernek és a természetnek azonban szüksége van ezekre az erőkre, hogy lényének megfelelő és fenntartható módon fejlődni tudjon.

Ugyanakkor sokakban egyre nagyobb érdeklődés alakul ki a közvetlenül az érzékelésen túli világban jelen lévő erők területe iránt. Ezeknek a hatásoknak a kezdetleges, direkt, de még legtöbbször rendszertelen észlelése számos embernél spontán jelentkezik.  Ezen túlmenően pedig vannak olyan megalapozott módszerek, melyekkel megtanulható ezeknek az erőtartományoknak a célzott és teljes mértékben tudatos észlelése – mint pl. Dorian Schmidtnek a formáló erőkkel végzett kutatásain alapuló módszere.

Miközben képesekké válunk arra, hogy az aktuálisan ható élet- illetve formáló erőket közvetlenül észleljük és vizsgáljuk, egyre inkább szükséges ezen a területen felelősséget is vállalnunk. Ezeknek a kibontakozó képességeknek az alapján, az életerők modern kutatásának és az ezeket ért károsodások kijavításának szükségszerűségéből kiindulva jött létre az Adventa Initiative a Verein für Bewegungsforschung e. V egyesületen belül. A kezdeményezés együttműködik a Theodor Schwenk által alapított Áramlástudományi Intézettel (Institut für Strömungswissenschaften).

Az Adventa Initiative célja, hogy ezeket az életet támogató erőket megismerje, tudatossá tegye, kutassa, valamint a védelmüket és megerősítésüket szolgáló megoldásokat feltárja és fejlessze. A Fekete-erdő déli részén, az Áramlástudományi Intézet székhelyének közelében működő Adventa Initiative egy olyan hely kíván lenni, ahol kutatások és továbbképzések zajlanak, információk állnak rendelkezésre, és más kezdeményezésekkel – mint a Társaság a Formáló Erők Kutatásáért (Gesellschaft für Bildekräfteforschung) – közösen azon igyekszik, hogy az ember és a föld jövője érdekében az életerők szolgálatában álljon.

Az életet támogató erőkkel áthatott ökológiai termesztésű gabona termékcsalád márkaneve a Purpura Aethera.

Forrás: adventa.info