Csíráztatott gabona

A konkrét termékek felöltése a közeljövőben várható.

A csíráztatott gabonáinkról

A csíráztatott gabonáink rendkívül sokoldalúak, és nem csak az édes ételeket és turmixokat gazdagítják, hanem csodálatosan illenek a sós ételekhez is! Gazdagítsa csírákkal a fehérjeturmixokat, turmixokat, joghurtokat, müzliket, reggeli italokat vagy salátákat.

Csíráztatási technológia
Csíráink bio gabonákból készülnek, amelyeket tisztítás után tisztított vízzel csíráztatunk. Először beáztatjuk a magokat 30 perc és 6 óra között, a magtól függően, majd leöblítjük és kb. 36 órán át hagyjuk csírázni egy speciális, ellenőrzött hőmérsékletű és páratartalmú helyiségben. Ezt követően a friss csírákat 60°C-on szárítjuk. Szárított csíráink tovább nőnek, ha újra vízbe merítjük őket, így életben maradnak, és nyers élelmiszer-minőségűek lesznek.

A csíráztatás előnyei:

– A felszívódó tápanyagok – B12, vas, magnézium és cink – mennyiségének növekedése
– Könnyebben emészthetővé teszi az élelmiszereket
– Csökkenti az antinutrienseket és a fitinsavat
– Növeli a fehérjék hozzáférhetőségét
– Növeli a rosttartalmat
– Lebontja a glutént a könnyebb emészthetőség érdekében
– Segít csökkenteni a gabonafélékben található egyéb allergéneket
– Növelheti az enzimek és az antioxidánsok hatékonyságát

Csíráinkat a Wirksensorik GmbH – www.wirksensorik.de/en – által kifejlesztett Empathic Food Testing nevű módszerrel teszteltük. Az Empathic Food Testing az élelmiszerek által kiváltott érzelmi és testi érzések mérését írja le. Ezek a hatások eltérnek a rövid érzékszervi benyomásoktól és a személyes preferenciáktól. A kutatók kifejlesztettek egy olyan módszert, amely tudományosan értékeli az ételek szervezetre gyakorolt érzelmi és fizikai hatásait.

Mivel az Empatikus Élelmiszervizsgálat tudományosan elismert módszer, a következő állításokat használjuk a csíráinkon és a csírákat is tartalmazó termékeinken:

A termék előlapján: xxx termék csíráztatott magvakkal, amelyek az éberség, az élénkség és a feltöltődés állapotát idézik elő. A termék hátoldalán: Az empatikus élelmiszer-teszt a németországi WirkSensorik GmbH kutatói által kifejlesztett szabványosított tudományos módszer, amely képzett és képzetlen megfigyelők segítségével értékeli az ételfogyasztás mentális hatásait. Az Empathic Food Test pozitív eredményeket adott a Petras Bio által csíráztatott magvakról a nem csíráztatott magvakkal szemben.


További információ: www.empathic-food-test.com